Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Manyas'ta ilginç sonuç Başkan CHP'den ama mecliste 5 CHP, 8 AKP, 2 MHP üyesi var

Manyas

30 Mart yerel seçiminde CHP'li Tancan Barçin, AKP adayını 23 oyla geçerek, belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Ancak sandıktan çıkan sonuç, meclis üyeleri açısından CHP'yi mutlu etmedi. Çünkü, seçim sonucuna göre AKP, mecliste 8, CHP 5 ve MHP ise 2

30 Mart yerel seçiminde CHP'li Tancan Barçin, AKP adayını 23 oyla geçerek, belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Ancak sandıktan çıkan sonuç, meclis üyeleri açısından CHP'yi mutlu etmedi. Çünkü, seçim sonucuna göre AKP, mecliste 8, CHP 5 ve MHP ise 2 oyla temsil edilme hakkını elde etti. 
Belediye başkanlığına seçilen veteriner Tancan Barçin, tüm meclis üyelerinin, Manyas'ın çıkarları doğrultusunda birleşeceklerine inandığını vurgularken, Artık tüm Manyas'ın belediye başkanıyım. Kararlarımızı Manyaslılara sorarak ve halkla birlikte hareket ederek alacağız” dedi. Barçin, hâlen Manyas Belediyesi'nde 66 personelin görev yaptığını belirtti.
HAVUTÇA: MANYAS YOLUNUN BERBATLIĞINI YILLARDIR GÖREN YOK”
Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da, Manyas Belediyesi'ni ziyaret ederek başkan Barçin ve CHP'li meclis üyelerini kutladı. Havutça, burada yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılık potansiyeli ve yakınındaki Kuşcenneti Milli Parkı ile bir marka konumunda bulunmasına karşın Manyas ilçesinin, yıllardır siyasi iktidarlardan hizmet alamadığına dikkati çekerken şunları söyledi:
Siyasi iktidarlar, yıllardan beri Manyas'ın sorunlarına hep uzak kaldılar. İşte Manyas'ın yoluna bakın. Böylesine berbat ve ihmal edilmiş bir yol olur mu? Yıllardır, TBMM kürsüsünden Manyas'ın sorunları dile getirilmedi. CHP, 1989 yılından bu yana Manyas'ta seçim kazanamıyordu. 30 Mart seçiminde yeniden Manyas'ta başarıya ulaştık. Bu arada Bandırma ve Erdek'i de sayarsanız, bu üç ilçede aldığımız % 45 oy oranı, Türkiye ortalamasının üzerindedir.”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı